Skip to content

Liity Nääspeksin taltiointitiimiin!

Tervehdys arvoisat kamerakerholaiset ja rakas Speksikansa,

On tullut aika mainostaa Nääspeksiä.

On myös tullut aika herättää kameroista ja valokuvauksesta kiinnostuneet ihmiset kerho- ja harrastustoimintaan mukaan, sillä kuka jaksaa tehdä eeppisiä valokuvia yksin, pimeässä, ilman valoa, salamia ja kavereita? Liity Nääspeksin taltiointitiimiin!

Mikä on Nääspeksi?
Teatteriproduktio, jonka tekevät opiskelijat alusta loppuun. Produktioon kuuluu useita osa-alueita lavastusten rakentamisesta tanssiin ja puvustukseen. Myös bändi ja showtekniikka ovat opiskelijoiden rakentamia. Näytökset ovat pääasiassa Pakkahuoneella loppuvuodesta ja muutama kiertoajelu taidetaan myös tehdä ympäri Suomea esitysten kera.

Entä taas Nääspeksin taltiointitiimi?
Osa-alue, johon voi liittyä kuka tahansa kameran omistava TTY:n, TAY:n tai TAMK:n opiskelija. Taltioinnissa opetellaan kameran käyttöä ja kuvausta rennossa ilmapiirissä, kuvataan Nääspeksin tekemistä, osa-alueiden kötöstelyä ja pidetään mainioita yhteisiltamia taltiointimiittien muodossa. Kuvaus huipentuu näytösten kuvaamiseen backstagella ja yleisössä. Taltiointiin kuuluu myös mainosvideoiden suunnittelu, kuvaaminen ja editointi sekä valokuvauksen osalta graafiseen ilmeeseen vaikuttaminen Visualistitiimin kera.

Nääspeksin Taltiointitiimissä ”ammattilaiset” ovat järjestäneet efektikuvausta, potrettivalaistus-, lightroom-, photoshop-, premiere-, ja muuta valokuvausopetusta jossain vaiheessa speksin rakentelua syksyn aikana. Vastaavia opetustilanteita järjestetään tänäkin syksynä!

Jos kuvaaminen ja kamerat kiinnostaa vähäisimmässäkään määrin, tule katsomaan Taltioinnin meininkiä ja tutustumaan tuleviin parhaisiin kavereihisi Nääspeksin Taltiointiin 2018. Mitään ei tarvitse osata etukäteen!

Nääspeksin taltioinnin kuvia viime vuosilta on nähtävissä täällä.

Ei-sitova ennakkoilmoittautuminen löytyy tästä. Ennakkoilmoittautumisen avulla pääsee esim. Taltioinnin telegram-kanavalle ja saa muuta tärkeää infoa kesän ja syksyn tapahtumista!

Speksikkäin terveisin Nääspeksin Taltioinnin 2018 pomot,
Aleksi Eilo
Lauri Niittymäki
Hannu Vuolasaho

PS. Jos jotain kysyttävää ilmenee, allekirjoittaneilta voi varmastikin kysyä.


Kameraseura Vastavalo:
Tampereen yliopiston kamerakerho, johon itse asiassa kuka tahansa voi liittyä, oli opiskelija tai ei! Järjestämme kuukausittain valokiltoja eli kuvienkatseluiltamia. Syksyn mittaan pyörähtää käyntiin myös joka toinen viikko pidettävä matalan kynnyksen pimiötyöskentelypaja ikiomalla pimiöllämme Kalevassa. Loka–marraskuun vaihteessa järjestämme myös perinteikkään Kuunvalokuvausyön. Pysy kuulolla ja liity jäseneksemme koko lukuvuodeksi vain 5 €:lla!

Vastavalon yleinen Facebook-ryhmä

TT-kamerat:
TTY:n opiskelijoiden kameraseura. Kesän ja syksyn mittaan järjestetään valokuvauskävelyitä ja demotuokioita eeppisistä valaistuksista. Rohkeimmat ovat myös järjestäneet yön yli-retkiä metsään – ja metsäretkeilykausi on tietysti syksyllä tähtikuvauksen takia parhaimmillaan kaukana kaupungin valoista ja valosaasteesta. Kerhoon voi liittyä TTY:n opiskelijana 5 euron vuosimaksulla ja kerholta saa myös lainata kuvauskalustoa.

TT-kameroiden nettisivut

TT-kameroiden yleinen Telegram-ryhmä